Ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας και το δελτίο ειδήσεων του Mega.

                                         
Δεν είναι η "κακιά μάγισσα" άσχημη. Ο καθρέφτης φταίει που τη δείχνει έτσι. Αυτό πιστεύει το Mega της Πάττυ, Της Ζωής Της Άλλης και του Τσάμπιονς Λιγκ, το κανάλι της αποχαύνωσης που πλασάρεται ως σοβαρό. Στο ρόλο της κακιάς μάγισσας το δίδυμο Τρέμη - Πρετεντέρη και στο ρόλο του καθρέφτη ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας. Οι ψίθυροι γίνονται κραυγές σιγά σιγά. Και οι εργαζόμενοι γράφουν "αυθόρμητες" απαντήσεις διαμαρτυρίας.

Έρχονται δύσκολοι καιροί. Κάθε βράδυ χτυπιέται μία - μία και μια επαγγελματική  ή κοινωνική ομάδα και η καθεμιά εναντίον της άλλης. Ποτέ όλες μαζί. Ακριβώς η ίδια ναζιστική τακτική. Καλό μας κουράγιο. Θέλει αρετή και τόλμη όμως η ελευθερία και χρειάζεται να αποδεικνύουμε εμείς οι ίδιοι καθημερινά ότι διαθέτουμε και τις δύο, με τις πράξεις μας, όπως έκαναν οι προηγούμενοι στη δικτατορία και οι προπροηγούμενοι στην γερμανική κατοχή.

Κι αν φοβούνται, όπως υπονοούν στο κείμενό τους να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Αθήνας ο Πρετεντέρης, ο Καψής, ο Τσίμας και η Τρέμη, δεν τους φταίει ούτε ο Στάθης, ούτε ο Πιτσιρίκος, ούτε ο Νίκος Δήμου, ούτε κανείς. Ας κοιτάξουν στον καθρέφτη του μέικ-απ πριν βγουν να αναπαραγάγουν τα συμφωνηθέντα και θα δουν καθαρά ποιός φταίει. Μόνοι τους φυλακίστηκαν στα χρυσά τους κλουβιά. Αυτή είναι και η αυτοτιμωρία τους άλλωστε και τόσο κοστολόγησαν την ελευθερία τους. Η "ντροπή" στο τέλος του κειμένου του Στάθη δεν είναι κατηγορία. Είναι αυτή που ήδη νιώθουν οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι και λόγω αυτής δεν κυκλοφορούν έξω, όχι γιατί υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Ο καθρέφτης περιγράφει αυτό που υπάρχει, δεν εφευρίσκει. 

Πρέπει να πάρουμε ΟΛΟΙ θέση. Α, και μην ξεχάσω! Το να μην παίρνεις θέση είναι μία θέση. Ας καθίσουμε ο καθένας στη θέση που θεωρούμε πως μας αξίζει. Όσο πιο άβολη και καταθλιπτική, τόσο πιο πιθανώς αυθεντική και λιγότερο παρανοειδής.



http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=249520

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=97125157 

http://www.pitsirikos.net 

  
                  
                            

3 σχόλια:

N@nc! είπε...

Hey Hello!!!
I wish I could understand your text but i don't!!! ehehhehe
thanks for visiting me !!!!
Kisses

N@nc! είπε...

ps: greetings fropm portugal :)

The Flying Shrink είπε...

I enjoyed Mariza's "Chuva" from your site. I intend to visit Portugal soon... Greetings.