Το βέτεξ ξαναχτυπά.

Πριν από ένα χρόνο είχα γράψει για μια βραδινή έξοδο στα Εξάρχεια, η οποία μετά από ατελείωτες παραγράφους που παραπέμπουν σε θάψιμο φίλων και κωμωδία παρεξηγήσεων καταλήγει στην τελευταία παράγραφο σε υπαρξιακά ζητήματα, όπως θα όφειλε από αυτό το βήμα άλλωστε, με την παράσταση να κλέβει το βέτεξ της σερβιτόρας που σκούπισε το τραπέζι (δείτε το εδώ).

Λίγες μέρες πριν έφτασε στα μικρά αυτιά μου μια μεγάλη παρεξήγηση με πρωταγωνιστή ένα άλλο βέτεξ, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά. Η νεαρή ζωγράφος με τις πολύ προωθημένες απόψεις και εμφάνιση είχε ραντεβού με ένα συλλέκτη σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου, αφού ο συλλέκτης μάλλον δεν έχει ακόμα ανακαλύψει το μπριζολάδικο "Τέλης" στην Ευριπίδου. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί μπορεί μετά να ήθελε να το αγοράσει κι αυτό, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για ορισμένους ψυχιάτρους που θα πρέπει να πηγαίνουν στην Tate Modern για να φάνε μια σωστή μπριζόλα. Αφού λοιπόν αποφάσισε να αγοράσει όλα τα έργα της νεαρής και ταλαντούχας ζωγράφου και να στείλει και μερικά από αυτά σε μια ομαδική έκθεση στην Tate στο Λονδίνο, είχε φτάσει η στιγμή να συζητήσουν και για το οικονομικό θέμα. 

Εντελώς συμπτωματικά ήταν ακριβώς η ίδια στιγμή που ο σερβιτόρος ήρθε για να σκουπίσει το τραπέζι τους με το βέτεξ. Το βέτεξ άκουσε απομονωμένη την ακόλουθη φράση από τον μεγαλύτερο άνδρα προς τη νεαρά:
- "Λοιπόν, κοίταξε να δεις, είσαι καινούρια στην πιάτσα, θα ξεκινήσεις με χαμηλές τιμές στην αρχή".
Από τη μαρτυρία της ιδίας, το βέτεξ στριφογύρισε πολλές περιττές φορές πάνω στο τραπέζι μετά από αυτό.

Για κάποιο περίεργο λόγο νομίζω ότι αυτή η παρεξήγηση διατηρεί την αθηναϊκή ισορροπία. Η ζωγράφος άρχισε να αναγνωρίζεται, το βέτεξ μάλλον θα ξεκινήσει ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στην Πατριάρχου Ιωακείμ, ο συλλέκτης ανακάλυψε ωραία έργα και οι ψυχίατροι θα εξακολουθούν να τρώνε στον Τέλη. Everybody wins. I love Athens!


                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: